Orkesten

Wind en slagkracht
Het Beiler Harmonie orkest probeert leerling muzikanten zo snel mogelijk actief bij de vereniging te betrekken. Hiervoor is sinds 2 juni 2007 een opleidingsorkest opgericht onder de naam Wind en Slagkracht.

Leerling muzikanten krijgen een plaats in dit orkest, ongeacht hun leeftijd. Dit orkest heeft een eigen repertoire wat ze spelen.  Op deze manier krijgen de leerlingen het samen spelen sneller onder de knie en het maakt de stap naar het A-orkest gemakkelijker.

A-orkest
Ons A-orkest bestaat in totaal uit ongeveer 40 spelende muzikanten. Dit orkest bestaat de secties klarinetten, saxofoons, fluit en hobo, klein koper, groot koper en slagwerk. Het orkest repeteert iedere dinsdag avond tussen 19.30 en 21.30 uur.

Het A-orkest speelt een wisselend repertoire. Vaak werken we naar een concert of optreden toe. De te spelen werken variëren van klassiek tot pop en alles er tussenin.

Klein orkest (vooreen BED kapel)
In 2002 is de BED kapel opgericht. Een aantal leden wilde graag wat vaker spelen. 

De naam BED kapel staat voor Boeren Egelander Dweil, wat de lading goed dekt. De Bed kapel bestond uit een kern vaste muzikanten met instroom van meetoeteraars uit het A-orkest.

In 2019 is de naam BED kapel gewijzigd naar klein orkest omdat dit meer de lading dekt. Er is tegenwoordig een wisselende samenstelling afhankelijk van het evenement en de beschikbaarheid van muzikanten. 

Beiler Harmonie Orkest

Asserstraat 5 C
9411 LH Beilen

E-mail: info@beilerharmonieorkest.nl

KvK nr: 40046807
naar boven